O ceașcă perfectă de cafea chiar și fără aparat

O ceașcă perfectă de cafea chiar și fără aparat

Lucie Javorková

Dacă vrei să te bucuri de o ceașcă de cafea fierbinte cu adevărat perfectă, nu trebuie să mergi neapărat la cafenea. Nici măcar nu ai nevoie de o cafetieră scumpă pentru a face cafea premium acasă. Trebuie doar să știi să o prepari corect.

Faptul că oamenii caută din ce în ce mai mult o cafea cu adevărat perfect preparată este dovedit de numărul de cafenele noi care se deschid constant. Dar dacă ești cu adevărat un dependent de cofeină, poate că nu ai plăti prețul… Însă te poți bucura de cafea de primă clasă acasă, oricând vrei. Chiar și fără costurile ridicate ale aparatelor electrice de cafea. Tot ce trebuie să faci este să cumperi boabe de cafea proaspăt prăjite, o râșniță manuală, să alegi o metodă de preparare și, pentru câțiva lei (în funcție de design, dimensiunea și calitatea prelucrării) să cumperi un dispozitiv care te va ajuta în acest sens.

sursa

Puteți pregăti o cafea grozavă oricând doriți. Deci, dacă aveți echipamentul necesar…

Râșnița este produsul de bază

Chiar dacă ai avut acasă toate echipamentele pentru cafea, inclusiv o duză de spumare cu abur și un încălzitor de pahare, nu-ți va folosi la nimic dacă încerci să prepari espressoul perfect folosind cafea deja măcinată, de duzină, pe care o cumperi din orice supermarket. Este mai bine să cauți un magazin sau o cafenea din zona ta care să ofere boabe de cafea de la prăjitorii mici, unde să te sfătuiască cu plăcere cu privire la selecție și să recomande tipul potrivit de preparat și grosimea corectă a măcinării. Desigur, ai nevoie de o râșniță pentru boabe de cafea - una manuală este suficientă pentru uz casnic.

sursa

Va începe rapid să îți placă cafeaua preparata într-un vas de moka pentru gustul ei puternic și prepararea rapidă

Stil italian


Fiecare gospodărie italiană are cel puțin un aparat de cafea moka, de preferință unul de la marca ce poartă numele inventatorului acestora, Bialetti. Prepararea nu este tocmai blândă cu cafeaua, deoarece aceasta devine foarte fierbinte în recipient, dar datorită ei puteți obține o ceașcă de cafea neagră foarte puternică, asemănătoare cu espresso-ul de casă (espresso-ul este mai puternic, totuși, și poate fi pregătit doar cu aparatul de cafea potrivit). Atenție - dacă achiziționezi un apart cu moka de șase porții, vei servi șase persoane doar cu câte 30 ml de cafea fiecare.

Prepararea corectă a cafelei într-un aparat moka:

  1. Turnați apă fierbinte în recipientul inferior până la supapă (nici mai sus, nici mai jos).
  2. Introduceți o strecurătoare în recipient și umpleți-o complet cu cafea măcinată fin. Atenție - nu apăsați.
  3. Înșurubați bine partea superioară și puneți ibricul pe aragaz și aduceți la fierbere cu capacul deschis.
  4. De îndată ce cafeaua începe să se reverse în partea de sus, diminuați flacăra și închideți capacul.
  5. Când auziți un pop, cafeaua este gata. Opriți imediat focul pentru a evita arderea restului de apă care nu s-a evaporat suficient din recipientul inferior.
sursa

Dacă o ceașcă mică de cafea nu este suficientă pentru tine, atunci alege o presă franceză

O cantitate mai mare de cafea

Dacă preferi o ceașcă de cafea medie, ai practic trei opțiuni pentru acasă - poți pregăti un americano dintr-un aparat moka de 30 de mililitri (adaugi apă clocotită, de obicei într-un raport de 1:5, dar depinde de preferințele personale), poți avea cafea filtrată (vezi mai jos) ), sau poți alege o presă franceză.

Prepararea corectă a cafelei într-o presă franceză:

  1. Preîncălziți recipientul de sticlă și turnați în el cafeaua măcinată atât de grosier încât să semene cu zahărul granulat. Cantitatea este de 60 până la 70 de grame la 1 litru de apă.
  2. Turnați apă fierbinte (nu fierbe niciodată, temperatura corectă este de 93 până la 94 de grade - lăsați apa să fiarbă și așteptați o jumătate de minut să se răcească puțin).
  3. Se amestecă bine, se acoperă cu o sită și se lasă să se extragă 4 minute.
  4. Deschideți capacul și apăsați zațul de cafea pe fund folosind o strecurătoare - cu grijă, dar nu întârziați prea mult. Nu folosiți forța atunci când apăsați.
  5. Turnați toată cafeaua în ceștile pregătite. Atenție - nu lăsați niciodată cafeaua în presă pentru mai târziu, s-ar infuza și nu va fi la fel de bună.

PONT: Dacă în cafeaua rezultată rămâne o pudră fină de boabe măcinate, ați măcinat prea fin.

sursa

Folosind un picurator, poți prepara o cafea delicioasă la filtru acasă

Picurare

Probabil ai mai întâlnit un filtru de cafea din hârtie. Dar nu este un accesoriu doar pentru picuratoarele electrice, care picură cafeaua măcinată prea repede și cu apa prea fierbinte și astfel o ard puțin, ci mai presus de toate și pentru picuratoarele si aparatele chemex. Dripper este de fapt o pâlnie inteligentă din diverse materiale (ceramică, sticlă, plastic…) în care pui un filtru de hârtie, cafea măcinată și torni apă peste. Desigur, trebuie să aibă unde să picure, așa că împreună cu picuratorul trebuie să achiziționezi un recipient potrivit, de exemplu un ceainic, dacă nu este inclus în pachet sau dacă nu ai deja unul acasă.

Prepararea corectă a cafelei într-un picurator:

  1. Treceți apă fierbinte prin filtrul de hârtie pentru a scăpa de aroma hârtiei și puneți-l în picurator.
  2. Se toarnă cafea măcinată mediu-fină (60 de grame per litru de apă) și se toarnă puțină apă fierbinte (93 de grade, fără fierbere) pentru a aburi cafeaua.
  3. De îndată ce primele picături încep să picure în recipientul inferior, umpleți picuratorul cu un alt lot de apă fierbinte într-o mișcare circulară. Se toarnă peste cafea, nu peste marginea picuratorului - apa ar curge în jos fără a extrage esența.
  4. Amestecați cafeaua din filtru și răzuiți sedimentul care s-a lipit de părțile laterale ale filtrului.
  5. Odată ce toată apa s-a epuizat, repetați procesul din nou până când toată apa fierbinte se epuizează. Întregul proces nu ar trebui să dureze mai mult de 3 minute.
  6. Aruncați filtrul cu zaț și turnați cafeaua în ceștile preîncălzite.

Aceste metode de preparare a cafelei nu sunt pentru tine? Avem și aparate electrice de cafea pe Biano, trebuie doar să alegi.