Cum să depozitezi bicicleta astfel încât să nu îți stea în cale?

Cum să depozitezi bicicleta astfel încât să nu îți stea în cale?

Magda Kolmanová

Zilele se lungesc, temperatura devine din ce în ce mai plăcută, ești tentat să mergi la o plimbare cu bicicleta? Mai întâi, să decidem unde și cum să depozităm bicicleta. Vă vom ajuta să alegeți suportul ideal pentru garaj și apartament.

Toată lumea are probleme uneori cu spațiul, mai ales în gospodăriile mai mici - nu vrei să ai și o bicicletă de care să te împiedici. Din fericire, pe piață există o gamă largă de suporturi pentru biciclete care economisesc nu numai spațiu, ci și stres. Veți aprecia și posibilitatea de a vă ancora în siguranță partenerul pe două roți dacă doriți un subsol sau un garaj mai organizat sau dacă doriți pur și simplu să vă păstrați bicicleta la vedere în apartamentul dvs. Nu vă fie teamă că nu sunt opțiuni, oferta este diversă.

Cum să alegi un suport pentru bicicletă

Înainte de a porni la cumpărături, gândește-te care dintre următoarele suporturi va fi cel mai potrivit pentru tine. Alege nu numai după modalitatea de prindere a suportului și a roții, ci și după numărul de bibiclete și spațiul în care doriți să le depozitați.

1. Suport de perete sau suport pe podea?

Cât de rezistenți sunt pereții tăi? Suportul va ține bicicleta? Găurirea în gips-carton și speranța că va funcționa s-ar putea să eșueze. Prin urmare, ține cont nu doar de greutatea bicicletei, ci și de faptul că vei manipula bicicleta și în acel moment se aplică o forță și mai mare asupra suportului. Dacă peretele liber pe care ai dorit să atașezi suportul pentru bicicletă nu este suficient de rezistent, ar trebui să alegi un suport de podea. Este potrivit și pentru biciclete clasice și pentru bicilete electrice.

2. La ce înălțime trebuie montat suportul de perete?

Adaptează înălțimea la capacitățile tale fizice și nu atai suportul pentru bicicletă prea sus. Bucuria unei biciclete bine depozitate trece rapid pe lângă tine dacă trebuie să te descurci în vârful picioarelor cu o bicicletă prea grea sau cu ajutorul cuiva mai înalt. Prin urmare, agață bicicleta în așa fel încât să poți ajunge la ea și să o manevrezi în același timp.

3. Nu voi distruge bicicleta sau pereții?

Astăzi, toate suporturile pentru biciclete sunt concepute astfel încât să nu vă zgârie partenerul de drum pe 2 roți, astfel încât cu siguranță nu trebuie să îți faci griji. Dacă problema este legată de pereți, acest lucru poate fi rezolvat cu tapet lavabil.

4. Câte biciclete trebuie să depozitez?

Te plimbi cu bicicleta singur sau cu întreaga familie? Pentru ca bicicletele să nu ocupe toată încăperea, este bine să alegi și pe baza acestui parametru - mai degrabă suporturi în care să poată fi agățată roata din față, astfel încât să încapă bicicletele întregii familii. Dacă aveți și bicicliști mici acasă, este de așteptat că vor avea nevoie în curând de biciclete mai mari și, prin urmare, de mai mult spațiu de depozitare.

sursa

Suporturi în funcție de metoda de fixare a roții:

De roata din față

Această metodă de atașare este potrivită în special pentru garaje sau subsoluri, unde mai multe biciclete pot fi depozitate una lângă alta. Vei aprecia acest lucru dacă mai mulți membri ai familiei sunt implicați în ciclism. Nu este potrivită pentru interior, deoarece roata se sprijină direct pe perete, care poate fi zgâriat sau murdărit cu ușurință și, de asemenea, ocupă mai mult spațiu. Pentru a potrivi mai multe biciclete cât mai aproape una de cealaltă, măsoară cu atenție și pune suporturile la înălțimi diferite, astfel încât ghidonul uneia să se potrivească bine între celelalte biciclete.

+ preț mic, prindere ușoară a bicicletei, posibilitatea de a pune mai multe suporturi unul lângă altul

- bicicleta se sprijină de perete

De cadrul bicicletei

Pe această suport, bicicleta atârnă orizontal, ocupând un spațiu care este doar puțin mai mare decât lățimea ghidonului. Poți regla cu ușurință înălțimea de montare a acestui suport pentru a facilita montarea și scoaterea bicicletei - poate fi montată astfel încât bicicleta să fie la doar câțiva centimetri deasupra podelei.

+ manipulare ușoară

- instalare numai pe un perete fix

De pedală

Acest atașament este foarte asemănător cu suportul pentru bicicletă pentru cadru, suportul poate fi fixat astfel încât bicicleta să atârne doar la câțiva centimetri deasupra solului. Principala diferență este că bicicleta se sprijină de perete și, ca și în cazul atașării roții din față, există riscul de a murdări și de a zgâria pereții. Potrivit pentru mai multe tipuri de pedale.

+ manipulare ușoară

- montare numai pe un perete solid, roata se sprijină de perete

Suporturi de tavan

Suporturile nu se potrivesc doar pe perete. Daca ai tavane înalte, ar fi păcat să nu le folosești pentru un suport de tavan. Acest montaj este cel mai avantajos din punct de vedere al economiei de spațiu. Bicicleta este agățată de roata din spate sau șa și ghidon și este ridicată până în tavan cu ajutorul unui scripete. Roata este echipată cu frână, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji că va cădea. Asigurați-vă că acordați atenție capacității de încărcare și ajustați achiziția la greutatea bicicletei dvs.

+ economie de spațiu, manevrare ușoară datorită scripetelui

- pret mai mare, este necesar tavan înalt

Suporturi de depozitare

O alegere potrivită pentru parcarea ușoară a bicicletelor dacă aveți mai mult spațiu în hol sau garaj. Nu trebuie să ridici bicicleta, ci doar glisează roata din față sau din spate în suport și gata. Unele suporturi sunt, de asemenea, pliabile, așa că atunci când nu există bicicletă în ele, le puteți plia și nu trebuie să vă faceți griji că vă împiedicați de ele.

  • manipulare ușoară
  • ocupă mai mult spațiu

Standuri

Standurile pentru biciclete sunt o opțiune excelentă dacă nu dorești sau nu poți găuri pereții. Care sunt opțiunile?

Standuri portabile

Potrivite pentru spații mai mari, într-o cameră mai mică te-ai împiedica accidental de roți. Deci, dacă ai spațiu, dar nu dorești să găurești pereții, standurile portabile sunt ideale pentru tine. Pot fi achiziționate pentru una sau mai multe biciclete.

+ fără găurire, portabil

- ocupă mai mult spațiu

Standuri telescopice

Suportul telescopic pentru biciclete este potrivit și pentru spații mai mici, pur și simplu se întinde între tavan și podea, astfel încât nu este nevoie de găurire și datorită lui poți agăța confortabil bicicletele pe suport. Oferta include suporturi pentru de la 2 până la 4 biciclete.

+ capacitate mare de încărcare, potrivită chiar și pentru spații mai mici, fără a fi nevoie de găurire

- preț mai mare