Cum să îngrijești covoarele de baie?

Cum să îngrijești covoarele de baie?

Diana Karger

Covorașele de baie sunt un accesoriu indispensabil. Datorită lor, poți călca pe ceva cald și moale după duș. Pentru ca acestea să-și păstreze moliciunea pentru o lungă perioadă de timp, este necesar să aveți grijă de ele.

Covorașele de baie sunt expuse zilnic la diferite tipuri de poluare. Părul, mătreața, acarienii și umezeala se depun în ele și se poate forma cu ușurință mucegaiul. De aceea, este necesar să se acorde o grijă deosebită covoarelor pentru a le menține pentru o perioadă îndelungată funcționale, sănătoase și plăcute la atingere.

Cum să speli corect covorașele de baie

La spălarea covorașelor este foarte important materialul din care sunt confecționate. Covorașele din bumbac, poliamidă, poliacril sau frotir se pretează la spălarea la mașina de spălat.

  • Înainte de spălare, verifică întotdeauna mai întâi eticheta, care îți va spune cum să speli corect covorașele.
  • Înainte de a pune covorașul în mașina de spălat, scutură-l pentru a scăpa de fire de păr și murdărie.
  • Nu spăla covorașele separat. Spală cel puțin două în același timp sau adaugă prosoape pentru a echilibra mașina de spălat.
  • Dacă ai covorașe anti-alunecare, nu folosi înălbitor la spălare, deoarece ai putea deteriora stratul antiaderent.
  • Temperatura ideală a apei pentru spălarea covorașelor este de 30 de grade. Apa prea caldă descompune stratul de lipici care atașează fibrele de baza covorașului. Covorașele de baie din frotir, bumbac simplu sau cele fără întăritură pe spate pot fi spălate la o temperatură mai ridicată.
  • După spălare, covorașele pentru WC pot fi tratate cu dezinfectanți speciali împotriva acarienilor.

Cum să usuci corect covorașele de baie

  • După spălare, usucă covorașele într-un loc aerisit, ideal la soare.
  • Dacă ai nevoie să se usuce rapid, poți utiliza uscătorul electric, setat la cel mai scurt program posibil iar apoi covorașul să fie scos imediat după uscare.
  • Atenţie! Evită uscarea pe calorifer, temperaturile ridicate ar putea deteriora stratul anti-alunecare.

Cât de des trebuie să speli covorașele de baie

Cât de des le speli depinde de locația acestora și, de asemenea, de obiceiurile familiei tale. Dacă folosești covorașe în fața toaletei, este indicat să le schimbi o dată pe săptămână, mai ales dacă toaleta este folosită și de băieți. Pentru alte covorașe de baie este suficientă o spălare lunar. Desigur, depinde de nevoile individuale și de gradul de contaminare. Totuși, pentru a rezista mult timp în starea în care l-ai cumpărat, este important să urmezi recomandările de spălare.