Produse

Întrebări frecvente

Care sunt caracteristicile mobilierului din marmură?

Marmura este, tehnic vorbind, o piatră cristalizată și este folosită pentru mobilier în special în două stiluri de tăiere: cross cut, tăiere ce oferă marmurei un aspect curgător, aproape ca o pictură în ulei și vein cut, ce oferă acestui material aspectul său dungat. Marmura are proprietăți moderate de rezistență la căldură și este destul de dificil de zgâriat sau de ciobit.

Cum se întreține mobilierul din marmură?

Mobilierul din marmură, utilizat în bucătărie, trebuie curățat zilnic prin ștergerea cu o cârpă moale, non-abrazivă sau cu un burete și un amestec de săpun cu apă. Petele non-uleioase pot fi curățate prin plasarea peste pată, timp de 24 de ore, a unui prosop de bucătărie îmbibat în înălbitor, în timp ce petele uleioase pot fi îndepărtate cu un amestec de bicarbonat de sodiu și acetonă, soluția rezultată trebuie să stea pe pată o perioadă de 24 de ore. După ce pata a fost îndepărtată și suprafața a fost curățată, este necesară reaplicarea unui material de etanșare.