Biano Blogger: Împărtășim pasiuni, experiențe și idei
Ioana Soare lucrează în domeniul IT, însă acest lucru nu a oprit-o să-şi întemeieze un spaţiu al ei în care să-şi expună gândurile și experiențele.
Cine este Ioana Soare și care este povestea ei? Te rugăm să ne povestești un pic despre tine.
Bine te-am găsit! Sunt o persoană veselă, curioasă și dornică de-a descoperi lucruri noi. Ador marea și mâncarea bună, iar în timpul liber citesc, călătoresc, grădinăresc sau stau cu oamenii dragi. Mă declar pasionată de tehnologie și domeniul IT: am studiat informatica și am urmat un master în inginerie software, iar în viața de zi cu zi lucrez ca programator și îmi place mult ceea ce fac.
Când ai început activitatea de blogger și ce anume te-a determinat să faci acest pas?
Am început să scriu pe blog în 2015, totul a plecat de la interesul față de produsele cosmetice. Vezi tu, activând în domeniul IT, majoritatea discuțiilor din jurul meu se axează pe subiecte din sfera tehnologiei. Astfel că uneori simt nevoia să o las mai moale cu programarea și să-mi dezvolt mai mult latura feminină.
Mi-am dat seama că mă atrage partea de beauty și că îmi place să fiu la curent cu noutățile din lumea cosmetică. Așa am ajuns să îmi creez blogul: un spațiu virtual, doar al meu, unde am simțit că mă pot exprima în voie, adresându-mă acelor persoane care îmi împărtășesc interesele.
Cum s-a schimbat blogul tău de când ai început?
Întâi a fost proiectul „Pagina Parfumată” - un blog dedicat exclusiv subiectelor de beauty. Obișnuiam să postez recenzii pentru diverse produse, trucuri de aplicare a cosmeticelor, rutina de skincare, idei de modele pentru manichiură - te-ai prins la ce fel de conținut mă refer. După o vreme însă, am realizat că îmi place să mă exprim în scris și nu mai vreau să mă rezum doar la cosmetice.
În perioada 2018-2019 am trecut printr-un proces de rebranding în care mi-am permis să mă redescopăr și să abordez subiecte diversificate. Astfel am făcut tranziția spre blogul ioanasoare.ro, așa cum îl vedem în forma sa actuală. Cel mai des scriu despre lifestyle, beauty și călătorii (când prind ocazia să ies prin lume). Majoritatea articolelor mele pornesc de la produse pe care le folosesc, cărți pe care le citesc sau locuri pe care le vizitez.
Pe blog-ul tău găsim articole din mai multe domenii. Care este domeniul preferat, despre ce îți place cel mai mult să scrii?
Hmmm, trebuie să recunosc, tot cosmeticele rămân mica mea plăcere vinovată. Deși îmi plac la fel de mult și articolele despre călătorii, pentru că mă relaxează pregătirea lor și rememorarea tuturor detaliilor dintr-o vacanță, alături de selectarea fotografiilor.
Ce satisfacții ți-a oferit blogging-ul?
Mi se pare incredibil de fain să primesc mesaje din partea cititorilor care se bucură de informațiile găsite pe blog. Unele persoane vor să știe cum aplici un anumit serum pe față, altele sunt interesate de experiența mea cu cazările AirBNB, tips & tricks despre organizarea zilnică a programului sau pur și simplu imagini din cele mai recente călătorii.
Gândul că ceea ce scriu le vine oamenilor în ajutor și ei găsesc răspunsuri la mine pe blog este cea mai mare satisfacție.
Sfaturi de la Ioana pentru casă
În materie de design interior, care este stilul preferat? Ce stiluri/culori îți place să combini?
Cred că mă situez undeva la intersecția dintre modern și boho. Mă simt acasă într-un spațiu aerisit din punct de vedere vizual, cu elemente simple și funcționale. Linii drepte, materiale naturale și zone bine delimitate ca funcționalitate. În același timp, elementele boho precum textile diafane, plante luxuriante și culori îndrăznețe îmi dau senzația de relaxare și confort.
Mă simt acasă într-un spațiu aerisit din punct de vedere vizual, cu elemente simple și funcționale.
În ceea ce privește cromatica, cel mai des înclin spre nuanțe intense precum verde, galben, portocaliu, roz sau albastru marin. Iar dacă vorbim despre decorațiuni, votul meu se duce către lustre de bambus, coșuri împletite, textile cu imprimeuri tropicale și suveniruri aduse din vacanțe.
Am găsit pe blog-ul tău un articol interesant despre organizarea locuinței, poți să ne povestești mai mult despre acest subiect? Cum reușești să îți menții locuința ordonată?
Cred că cea mai importantă lecție de organizare pe care am învățat-o în ultimii ani este următoarea: fiecare obiect din locuință trebuie să aibă un loc bine stabilit. Îl iau, îl folosesc, după care îl așez înapoi la locul său. Astfel mă asigur că nu rătăcesc lucruri prin casă, iar faptul că le pun la loc mă ajută să fac ordine “din mers”, fără prea mult efort. În plus, știu de fiecare dată unde se află cheile, garanția de la laptop sau eșarfa cu buline fără să scotocesc prin toate sertarele și buzunarele.
Care crezi că sunt piesele de mobilier sau accesoriile care nu ar trebui să lipsească dintr-o casă ordonată?
Ador coșurile pentru depozitare și le folosesc peste tot în casă. Mi se par extrem de versatile, deoarece mă ajută să păstrez lucrurile organizate și - cum ziceam mai devreme - să stabilesc un loc precis pentru fiecare obiect din casă.
Iată câteva moduri în care poate fi utilizat un coș de depozitare:
- în sufragerie: pentru a ține câteva pături aproape de canapea, în caz că te ia frigul într-o seară de Netflix & chill;
- tot în sufragerie, pe măsuță de cafea: coșul pentru telecomenzi, încărcătoare, bomboane, cremă de mâini și alte mărunțișuri utile când lenevești în fața televizorului;
- în baie: pentru depozitarea produselor cosmetice (demachiant, cremă de corp, deodorant, etc.);
- în bucătărie: coșuri pentru organizarea sertarelor sau recipiente cu capac pentru stocarea alimentelor esențiale;
- peste tot în casă: ca mască pentru ghiveciul de flori
Ultimii doi ani au fost petrecuți mai mult acasă de mulți dintre noi. Care sunt aspectele de care ții cont pentru a te simți confortabil acasă?
E adevărat că am stat acasă mai mult ca oricând, drept urmare percepția mea asupra spațiului interior s-a schimbat considerabil. Dacă înainte de pandemie “acasă” însemna loc de odihnă, acum înseamnă loc de muncă, de relaxare și chiar de distracție, din când în când :)
La pachet cu lucratul de acasă a venit și nevoia de a-mi stabili câte o zonă dedicată pentru fiecare activitate. De exemplu, ziua de lucru se desfășoară în biroul de acasă, acesta fiind spațiul dedicat pentru muncă. La finalul zilei mă mut în sufragerie, iar acolo mă relaxez ca și când tocmai m-am întors acasă după o zi lungă la birou.
Vrei să-ți prezinți blogul pe BIANO? Scrie-ne pe adresa iulia.cojocaru@biano.com și te vom contacta noi!