Cum să organizezi spațiile de depozitare într-o baie mică
Cum să folosești cât mai eficient o baie mică? Ca să pară, de asemenea, aerisită. In articolul următor vei găsi câteva sfaturi care te vor ajuta să amenajezi baia într-un mod practic.
Spațiile de depozitare sunt un subiect inepuizabil în fiecare cameră. Puțini dintre noi avem o baie de o dimensiune care să ne permită să nu avem această problemă. Chiar și o baie mică poate fi mobilată în așa fel încât să poți depozita tot ce ai nevoie și să nu te simți înghesuit. Hai să vezi cum să faci.
Table of contents
Aranjarea corectă este esențială
Gândește-te cu atenție la zonele individuale din baie, astfel încât să ai la îndemână lucrurile pe care le utilizezi. Organizarea spațiilor de depozitare ar trebui să facă viața mai ușoară, nu mai complicată. Ce trebuie să ai la îndemână? Ce este mai bine de ascuns pentru a nu fi la vedere?
Spatiile din apropierea chiuvetei, care sunt cele mai frecventate, merită cea mai mare atenție. Ca să nu simți că ești într-o farmacie, ascunde-ți cosmeticele și parfumurile într-un dulap cu oglindă și lasă la îndemână doar o periuță de dinți și o pastă de dinți. Cosmeticele își găsesc locul și în dulapul de sub chiuvetă. Pentru o mai mare claritate și o curățare mai ușoară, organizează-le în coșuri transparente, cutii de depozitare cu capac sau organizatoare.
Profitați la maximum de spațiu
Chiuvetele și dulapurile de baie sunt expuse la umezeală mai mult decât mobilierul din alte încăperi, a alege deci mobilierul cu picioare sau direct pe perete. Astfel, curățenia va fi mai ușoară. Poți folosi însă tot spațiul. Sub dulapuri se potrivesc cutii de plastic lavabile, în care poți stivui îngrijit produsele de curățenie. Bineînțeles, cu condiția să nu ai acasă copii curioși care ar putea să le exploreze.
Dulapurile până la tavan sau rafturile de deasupra ușii creează mult spațiu de depozitare pentru articolele pe care nu le folosești în fiecare zi și care nu sunt deteriorate de umezeala pe termen lung. Vei avea acces la ele cu ajutorul unui scaun.
Într-un stil similar:
Nu depozita totul în baie
Prosoape, coș de rufe, hârtie igienică. Toate acestea ar trebui să fie cât mai departe de cadă sau duș, pentru a nu se uda inutil. În mod ideal, ascunde-le într-un dulap cu ușă, care ține în cea mai mare parte umezeala departe. Reține că tot ce păstrezi în baie trebuie folosit. Proviziile mai mari de prosoape și hârtie se mută într-o cameră cu umiditate mai mică.
SFAT BIANO: Dulapurile cu uși glisante, care nu interferează cu spațiul atunci când sunt deschise, economisesc foarte bine spațiu. Poți alege dulapuri din plastic, dar sunt potrivite și dulapurile din sticlă.
Cârligul ca ajutor de nădejde
Ai o cadă cu perdea de duș? Încearcă să utilizezi două bare în loc de o singură bară de perdea. Pe a doua, pune cârlige de care poți atârna prosoape sau haine. Cârligele funcționează la fel de bine și pe exteriorul dușului sau pe ușă, unde poți agăța un halat de baie sau pijamale. Articolele mici de uz zilnic, cum ar fi piepteni și dischete demachiante, pot fi, de asemenea, atârnate de chiuvetă.
Soluții fără găurire
Ar fi util un spațiu suplimentar de depozitare, dar nu vrei să dai găuri? Tijele, cârligele și coșurile de toate mărimile pot fi atașate cu ușurință de faianță cu ajutorul unei ventuze. Un mare avantaj este că le poți muta după bunul plac dacă te răzgândești legat de amplasare.